Workshops Arboretum Oudenbosch

Workshops Arboretum Oudenbosch

www.arboretumoudenbosch.nl

Workshop Bomen fotografie

1  April 2016    14:00 – 16:00

Prijs P.P.:  €  25,00   

Bomen vullen grote ruimtes in, de moeilijkheid bij fotografie is: hoe kunnen we in een foto de volume en sterkte van een boom weergeven. Tijdens deze workshop gaan we kijken hoe we gebruikmaken van het licht en de schaduwen in en naast de boom. Tevens gaan we de compositie bepalen welke zeer belangrijk is om de volume van een boom in een foto weer te geven. Met handige tips zal Edwin Brosens deze toelichten. Deze workshop staat open voor iedereen met een spiegelreflexcamera en compactcamera. Door maximaal 7 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht mogelijk.

 

 

Workshop Rhododendron fotografie

6 Mei 2016  14:00 – 16:00

Prijs P.P.:  €  25,00   

Bij het fotograferen van deze prachtige kleurrijke bloemen gaan we ons verdiepen in de kleuren. Hoe kunnen we de kleuren zo natuurlijkmogelijk in een foto weergeven. Dit doen we met het instellen van de kleurtemperatuur van de camera. Tevens gaan we ons verdiepen in de compositie van een bloemenfoto, en het gebruik van het aanwezige daglicht. Met handige tips zal Edwin Brosens deze toelichten.  Deze workshop staat open voor iedereen met een spiegelreflexcamera en compactcamera.Door maximaal 7 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht mogelijk.

 

 

Workshop Bloemen fotografie

10 Juni 2016  14:00 – 16:00

Prijs P.P.:  €  25,00   

We gaan diverse bloemen fotograferen. We kunnen door gebruik te maken van goede composities spraakmakende stillevens creeren, en in combinatie van de juiste sluitertijden prachtige fotos verkrijgen. We zullen zien dat de bladeren van o.a.  rozen een wereld op zich is en onze creativiteit op los kunnen laten. Met handige tips zal Edwin Brosens deze toelichten. .   Deze workshop staat open voor iedereen met een spiegelreflexcamera en compactcamera.Door maximaal 7 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht mogelijk.

 

 

Workshop Hydrangea fotografie

1  Juli    2016 14:00 – 16:00 

Prijs P.P.:  €  25,00   

Naast de blauwe en roze gaan we de witte Hydrangea fotograferen, moeilijkheid bij wit is om de structuur van de bloemen op een foto zichtbaar te maken. Het inlichten met behulp van een stukje keukenfolie geeft al goede resultaat hierbij. Dit zullen we dan ook tijdens de workshop uitgebreid behandelen. We gaan ook letten op de camerainstellingen met betrekking to de suitertijden en iso instellingen. Met handige tips zal Edwin Brosens deze toelichten. .   Deze workshop staat open voor iedereen met een spiegelreflexcamera en compactcamera.Door maximaal 7 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht mogelijk.

 

 

Workshop Vlinderfotografie voor kinderen                   

Prijs P.P       15,00 

 

Leeftijd: 6 – 15 jaar

 

Datums:   13  Juli             2016 14:00 – 16:00

                  3  Augustus    2016 14:00 – 16:00

 

 

Tijdens deze workshop gaan kinderen op fotografie avondtuur in de bloementuin van het Arboretum. 

Met hun eigen camera leren ze hoe je een vlinder op een creatieve manier vast te leggen. Tijdens deze workshop ervaren ze de natuur van dicht bij, en hoe je dingen die normaal niet opvallen op een foto krijgt. Momenten van licht, beweging van de vlinders en de planten waarop ze zitten gaan we creatief in beeld brengen.  Daarbij worden ze door fotograaf Edwin Brosens geholpen.

Ze leren dus niet alleen kijken, maar ook zien, en al in een korte tijd zullen ze zich totaal verbonden voelen met de natuur. In samenwerking met alle andere kinderen wordt dit een onvergetelijke ervaring die ieder kind goed zal doen.

 Dit is een boeiende workshop ervaringen voor alle kinderen. Ouders zijn  welkom om mee te doen. Ze kunnen ook op eigen gelegenheid een wandeling maken door de Arboretum tuin.

 

 

 

 

Workshop Planten fotografie

9 September 2016 14:00 – 16:00

Prijs P.P.:  €  25,00   

Aan het eind van de zomer zijn er nog diverse planten en bloemen die we kunnen fotografern. Door gebruik te maken van een goede composities kunnen we spraakmakende stillevens creeren, en in combinatie van de juiste sluitertijden prachtige fotos verkrijgen. We zullen zien dat de bladeren van bloemen en planten een wereld op zich is en onze creativiteit op los kunnen laten. Met handige tips zal Edwin Brosens deze toelichten. .   Deze workshop staat open voor iedereen met een spiegelreflexcamera en compactcamera.Door maximaal 7 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht mogelijk.

 

 

Workshop StudioFotografie  Herfst.

14 Oktober  2016  14:00 – 16:00

Prijs P.P.:  €  25,00   

Hoe maak je met eenvoudige hulpmiddelen studiofoto's van herfstbladeren,zaden en takjes er zijn veel kleuren en vormen tijdens de herfstperiode. Vaak lijken ze minder interesant maar zodra we deze voor de camera lens houden, vertonen ze hun schoonheid en diversitiet. Onderwerpen zoals camera-instellingen, witbalans en gebruik van licht komen aan bod. Met handige tips zal Edwin Brosens deze toelichten. Deze workshop gaat door in de gebouw van Arboretum Oudenbosch.   Deze workshop staat open voor iedereen met een spiegelreflexcamera en compactcamera.Door maximaal 7 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht mogelijk.

 

 Markt 46, 4731 HP Oudenbosch

Routebeschrijving Google Maps:

 

Aanmeldingen / Informatie:

Edwin Brosens

Lange Hei 9

4714 RE, Sprundel

M. 06-14127643

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.